default_mobilelogo

 

opleidingen

 

Opleidingen

Wij leveren geen enkele dienst of product zonder u haarfijn uit te leggen hoe alles werkt. Dit ziet u terug in ons opleidingsaanbod. Wij verzorgen opleidingen op het gebied van woonruimtebemiddeling (beleidsregels en werkwijze) en automatisering (systeem, website, gebruik DOMIS). De cursussen kunnen plaats vinden op locatie, op het kantoor van Enserve of in-company. Ook combinatiecursussen zijn mogelijk. U geeft aan waar uw behoefte ligt en wij zorgen voor een passend aanbod waarmee uw medewerkers verder kunnen. Indien gewenst, kunnen wij jaarlijks opfrissingscursussen verzorgen, zodat uw medewerkers altijd over de meest actuele informatie beschikken.

Wilt u een opleiding op automatiseringsgebied over een product van een van onze samenwerkingspartners? Ook dat kan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Wat doen wij al op het gebied van opleidingen:

 • Opleidingen woonruimtebemiddeling aan Entree (regio Arnhem Nijmegen):
  - Introductiecursus voor nieuwe medewerkers;
  - Opfriscursus voor medewerkers die al langer werkzaam zijn.
  Deze opleidingen geven inzicht in de regelgeving van de regionale huisvestingsverordening, het gebruik van het systeem van woonruimtebemiddeling, de Entree website en het gebruik van het beschikbare managementinformatiesysteem Domis.
 • Opleidingen urgentie aan de regio Arnhem-Nijmegen, regio Stedendriehoek, gemeente Soest en gemeente Nijkerk:
  Enserve biedt opleidingen aan op het gebied van de regionale urgentieprocedure en het –beleid. Afhankelijk van de ervaring en de mate van betrokkenheid bij de urgentieprocedure volgen corporatiemedewerkers een bepaalde opleiding. De opleidingen zijn erg praktijkgericht.
 • Opleidingen woonruimtebemiddeling aan SVNK (regio Noord-Kennemerland):
  In de regio Noord-Kennemerland verzorgen wij opleidingen over de woonruimtebemiddeling voor de corporaties. Deze opleiding geeft inzicht in de regelgeving in deze regio, het gebruik van het systeem van woonruimtebemiddeling en van de SVNK website.
 • Opleidingen woonruimtebemiddeling aan Woonkeus Stedendriehoek (regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen): In de regio Stedendriehoek verzorgen wij opleidingen over de woonruimtebemiddeling voor de corporaties. Deze opleiding geeft inzicht in het gebruik van het systeem van woonruimtebemiddeling en van de website van Woonkeus Stedendriehoek.
 • Diverse in-company opleidingen:
  wij geven regelmatig in-company opleidingen bij corporaties die een specifieke opleidingsvraag hebben voor een deel van hun medewerkers. In overleg met de opdrachtgever passen wij de inhoud van de opleiding aan de vraag aan.

Dick van Veldhuizen, coördinator Klantcontactcentrum bij Standvast Wonen:
'Verfrissende goede training. Er was weer veel te vertellen in de veranderende wereld van woonruimteverdeling. En we zijn als KCC allen weer geslaagd. Nu onze inhuur studenten nog'.

Jenneke Lodewijk, woonadviseur bij Omnia Wonen:

'Ik vond de cursus heel goed aansluiten bij de informatie over de regionale afspraken. Ook de uitleg over de software is duidelijk en compleet. Er is voldoende ruimte om vragen uit de praktijk in te brengen. Doordat meerdere corporatiemedewerkers de cursus volgden hoor je ook informatie waar je anders niet direct aan zou denken'.

Karin van Maanen, Medewerker Klant en Woning bij Vivare:
'De informatievoorziening en de cursussen ervaar ik als zinvol. Vooral module 3, de cursus urgenties op maat, vond ik interessant. Deze informatie en opgedane kennis is goed te gebruiken voor het geven van een kansadvies en het opstellen van de urgentierapportage. Wat ik heel positief vind is dat er voor iedere urgentieaanvraag maatwerk wordt toegepast. Verder is het prettig om via de mail het besluit van de urgentiecommissie te ontvangen zodat wij als corporatie op de hoogte zijn als de klant via de post het besluit ontvangt'.