default_mobilelogo

 

te huur

 

Implementatie

Bij de implementatie van software onderscheiden wij vijf fasen. In elke fase van het traject kunt u rekenen op onze ondersteuning. Bovendien kunnen wij voor het gehele traject de projectleiding op ons nemen.

  • Inventarisatiefase: wij inventariseren uw eisen en wensen en vertalen deze naar duidelijke en haalbare criteria voor automatisering.
  • Besluitvormingsfase: wij kennen de markt van automatiseerders. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u gericht adviseren welke automatiseerder, welk product en welke uitbreidingen daarvan het beste bij u passen. Hierbij houden wij rekening met kwaliteit, budget maar ook met de cultuur van de organisatie.
  • Ontwerpfase: in samenspraak met u stellen wij een grafisch ontwerp op. Hierin vertalen wij uw wensen en eisen naar een ontwerp voor de website. Daarnaast leggen wij vast welke functionaliteiten de software moet bevatten die uw medewerkers gaan gebruiken.
  • Realisatiefase: de automatiseerder bouwt in deze fase het nieuwe systeem. Wij ondersteunen hierin door het systeem te testen en alle vragen van de automatiseerder snel en correct te beantwoorden. Uiteindelijk accepteren wij de software en leveren deze aan u op.
  • Livegang: zodra de software gereed is, verzorgen wij opleidingen en voorlichting voor alle gebruikers van het systeem. Zowel uw medewerkers als de woningzoekenden weten daardoor tijdig hoe zij met het nieuwe systeem om moeten gaan.


Mark Kitzen, manager ICT bij Enserve, vertelt:
'Een klant komt bij ons met een automatiseringsvraag. Als je erover gaat praten, blijkt die vraag vaak nog heel onduidelijk te zijn. Wat mij prikkelt, is dan ook om deze vraag zo duidelijk en concreet te krijgen dat je het kunt vertalen naar een haalbare automatiseringsoplossing.

Eigenlijk vind ik alles interessant aan een automatiseringstraject. Elke fase kent een andere uitdaging. In de ontwerpfase ben ik heel veel aan het overleggen en bespreken met de klant. De klant wordt meestal vertegenwoordigd door meerdere personen namens meerdere corporaties. Het is mijn rol om dit geheel te sturen in een richting waarbij iedereen het gevoel heeft dat er samen iets moois kan ontstaan.

Tijdens de bouwfase kan ik al mijn kennis en ervaring op ICT gebied inzetten. Dat betekent ook: snel schakelen en creatief en pragmatisch handelen. Zodra een nieuw gebouwd systeem live gaat, wordt het heel hectisch. Zelfs als het hele traject naar wens is verlopen, is de livegang van een nieuw systeem altijd weer spannend. Na de livegang wordt er veel gebeld en gemaild tussen de klant en ons. Het boeiende in deze fase is om alles, ondanks de hectiek, bij elkaar te houden. Als dat lukt en de storm van het begin gaat weer liggen dan geeft dat veel voldoening'.